Referenties

Onderstaande referenties mocht ik van diverse oud-cliënten ontvangen:

Helma:
"Computerles met een praktische inslag met veel aandacht voor handige functies die je in de praktijk echt gebruikt. Computerles bij Feike is meer dan alleen leren omgaan met je hulpmiddel. Er is ook veel aandacht voor andere handige functies op de computer die ook zonder hulpmiddel al handig zijn. Kortom: de toegankelijkheid van de computer en het computerhulpmiddel voor het dagelijks en praktisch gebruik weet Feike enorm te vergroten. Een hele goede aanvulling op de trainingen door de hulpmiddelenleveranciers en de computerlessen bij Visio en Bartimeus."

Jantien:
"Op latere leeftijd ben ik slechtziend geworden en ik heb op 78-jarige leeftijd als beginneling computerlessen genomen bij Sensis later Visio. Ik kreeg les van Feike van der Zee en dat is heel goed bevallen. Jij was altijd heel aardig, zorgzaam, attent en meelevend en bereid iets extra’s te doen, iets op te zoeken, te regelen, een instantie op te bellen e.d. Feike heeft ook gezorgd voor het vergrotingsprogramma in de computer. Ik ben nu 87 en computer nog steeds. Voor praktische doeleinden of voor het opzoeken van muziek of wetenswaardigheden. Maar ook voor patience spelen en mailtjes sturen. Door hoge leeftijd en slechtziendheid kan niet alles meer, maar computeren nog wel! Er zijn wel eens problemen, bijv.  bij de overgang van Windows XP naar Windows 7 zag alles er wat anders uit en dat is voor een slechtziende moeilijk te overzien. Vroeger was daar voor slechtzienden ook geen hulp voor mogelijk maar nu door het aanbod van Feike dus wel! Zo kunnen we de computer blijven gebruiken en nog eens wat nieuws leren, een verrijking!"

Jan:
"Mijn ervaringen met Feike zijn prima te noemen,zowel toen hij bij Visio werkte als later. Ook gaf hij via de telefoon gratis advies als ik een probleempje had, soms adviseerde hij om met mijn leverancier Optelec  contact op te nemen."

Edwin:
"Dankzij de lessen van Feike heb ik 7 jaar met vista kunnen werken. Ik ken verder niemand die dat gelukt is."

Dennis:
"Ik ben zeer tevreden over de computer lessen die u aan mij heeft gegeven. En ook op de prettige manier."

Ria:
"Twee jaar geleden heb ik van Feike pc training gehad omdat het werken achter de pc voor mij steeds vermoeiender werd omdat ik flink in moest leveren met lezen ivm slecht gezichtsvermogen. Zelf heb ik ruime pc ervaring, maar had me nooit zo intensief beziggehouden met beeldscherm- en pc instellingen, maar alleen met het werken met de pc. Ook heb ik veel handige sneltoetscombinaties geleerd zodat ik minder met de computer muis hoef te werken, wat me veel zoek werk op het beeldscherm bespaarde. Feike is een persoon met veel geduld en niet te beroerd om iets een paar keer uit te leggen en op te zoeken. Als Feike ergens geen antwoord op wist ging hij het thuis opzoeken en kijken of er mogelijkheden waren, de week daarop kreeg ik de mogelijkheden aangeboden als die er waren."

Truus:
"De kracht van jouw hulpverlening zit in de persoonlijke benadering van jou naar de cliënt toe. Je inzicht en je specialisme om ieder op zijn eigen manier aan te bieden wat hij of zij nodig heeft. Eerst de hoofdzaken in orde maken, daarna waar er nog interesse voor is. De prettige manier van samenwerken en de rust die je uitstraalt zorgen er voor dat de informatie en aanwijzigingen "binnen" komen."

Jolanda:
"Feike sloot in zijn computerlessen die ik van hem kreeg aan bij wat ik wou leren. Hij benoemde wel de diverse programma’s die ik zou kunnen leren maar drong niet aan. Hij sloot aan bij wat ik op dat moment belangrijk vond.
In de uitleg en in het oefenen sloot hij aan bij mijn tempo. Dit was heel fijn omdat er daardoor een stuk druk weg viel,  want de computer is niet zo mijn ding. Ook deed ik nu een positieve ervaring op na eerdere uitleg van iemand die voor mij veel te snel ging waardoor ik eigenlijk nog niet verder kon."

Ines:
"Je hebt me er toe overgehaald toch alle updates van de nieuwste Supernova binnen te halen, want ik liep daarmee al weer achter. En ik durfde er niet aan te beginnen, bang dat ik er niet meer mee zou kunnen werken, omdat er dan teveel zou gaan veranderen, maar dat is me reuze meegevallen! Dus ben ik toch blij dat je doorgezet hebt me het er voortaan op te laten uitvoeren. Ik zit nu al weer op Supernova 13.8 , dat gaat vooruit , ik heb gehoord dat er al weer een nieuwe Supernova is uitgebracht , en dat is Supernova 14. Dus wacht ik tot  de computer weer een nieuwe update beschikbaar heeft! Iemand bij mij in de buurt zet het er dan op.
Door jouw ben ik in het goede spoor gekomen."

Bets:
"Problemen met je P.C.
bel Feike van der Zee.
en hij denkt met je mee."

Mirjam:
"Ik heb altijd erg goed kunnen samenwerken met Feike. Ja samenwerken want ik was de eerste met een Vista en later een Apple computer. Dan zochten we samen uit hoe we achter de handelingen konden komen, of Feike zocht het zelf uit of vroeg het bij collega’s uit het land.
Feike heeft een grote dosis humor wat me ook door lastige tijden heeft gesleept. Naast de training was er ook wat ruimte voor persoonlijke problemen, dat was prettig, maar de tijd was ook beperkt, dus niet altijd even handig geweest….
Zijn trainingen hebben er voor gezorgd dat ik gemakkelijker contact kan hebben en houden met anderen, wat mijn wereld enorm vergroot heeft!"